> Är Tidal bättre

En berättigad fråga är, om Tidal verkligen levererar bättre ljud med sin HIFI upplaga? Svaret är tveklöst, JA.

Efter flera år lyssnande på Spotify, så har jag äntligen provat Tidal HIFI. Jag har använt samma utrustning som tidigare, för att jämförelsen ska bli rättvis. Jag har hoppat mellan båda dessa strömmande tjänster med samma låtar. Varje gång så blir svaret, att Tidal levererar.

Hur uppenbar är skillnaden, kan man undra. För att inte trassla till det för mycket, så kan jag sammanfatta följande; Tidal ger en bättre och bredare ljudbild och denna positionerar sig bättre, dvs den kletar inte fast sig lika mycket som hos Spotify. Detta gäller både hörlurar som högtalare. Både bas och diskant är mycket mer tydlig, ren och med bättre snärt i dynamiken.

Upplever att Tidal är snabbare, dvs sökning med mera, går snabbare på datorn. Jag får bättre sökresultat och jag undrar varför? Eller har Tidal lyckats vara snabbare på att få med aktuella låtar?

Woow säger jag bara. Jag blev klart positivt överraskad.

Vad är nackdelen, om det nu finns någon? Skulle vara priset i så fall, då det är nästan dubbelt så dyrt mot Spotify, men som i mitt fall söker jag optimal kvalitet och då får det kosta lite. Det är ändå småpengar sett i det stora. Skulle inte kännas bra att betala mindre, men ändå veta att det finns en tjänst som är bättre, om jag får säga så.

Så nu finns det ytterligare en sak, som jag har svårt att vara utan, Tidal HIFI.