> Kommer CD´n återerövra marknaden?

Efter några år nu så har ju vinylskivan återerövrat marknaden och det säljs rekordmånga LP skivor. Men frågan är om den övergivna CD-skivan får upprättelse? Kommer CD´n åter att blomstra mer i framtiden?

Vi konsumenter är ju trendkänsliga och just nu är vinyl trendigt. Det låter bättre säger många och visst låter det annorlunda i alla fall och många gånger lite rundare och mjukare, även om det kan finnas lite rasp och repor.

I dagsläget så är ju CD plattor grymt billiga jämfört med vinyl som klättrat upp på prisstegen.

Fast egentligen så tycker jag att många remixade inspelningar inte alltid låter bättre oberoende på vinyl eller CD. Det är en egen trend att remastra och mixa om äldre låtar och återlansera. Det är med blandade känslor, tycker jag personligen.

En annan utveckling som sker samtidigt, är att dagens DAC (digital/analog omvandlare) blir bättre och mer portabla. Flera mindre portabla enheter kan låta bättre än större och dyrare och jag tänker som exempel på Mojo och DACportable. Känns lite som att med bättre omvandlare så blir alla digitala källor (CD, strömmande och nerladdad), bättre i presentationen tack vare bättre utrustning.

Denna utveckling kan mycket väl leda till att även CD försäljningen med tiden åter klättrar uppåt?